Skip to main content

The Brickyard Riverside

This project includes the rehabilitation and upgrade of an existing shopping center adjacent to a large shopping mall that overshadowed the center due to its scale & size.  Our design implemented tall tower elements with forms that are contemporary and relate well to the adjoining shopping mall, but provide a unique aesthetic, creating a sense of individuality for the shopping center.  There are numerous shopping centers along the major arterial street and we sought to implement a design based upon historical architectural portions with contemporary finishes and elements, creating a center that is updated and contemporary but will not look dated in the future.

The original center had very low residential forms where tenants were not visible from the street.  DSEA utilized the existing shell building and removed the low residential roofs, and elevating the parapet walls, providing each tenant with a unique appearance with an individual statement.  When complete, The Brickyard will have a combination of brick veneer, contemporary stucco forms, curved metallic roofs, and contemporary steel frames, all part of a rich fabric of architectural details.

Project Facts

Status

Under Construction

Related Projects